Specialiteiten

Gerookte en gezouten boerenhesp

De productie van onze eigen boerenhesp vergt een lang en delicaat bereidingsproces.

Daags na de slachting worden de hespen opgesneden, kantgesneden en goed ontbloed. Dan worden ze ingewreven met een zoutmengeling om vervolgens een nacht te rusten in de frigo op een rek. Dan gaan ze voor een 4-tal weken in een pekelbad met een zoutoplossing van kruiden, suiker en rode wijn. Daarna worden de hespen ontwaterd en afgewassen. Dan worden ze voor een 4-tal weken in de koelkamer gehangen voor verder zouting. Dan begint het uiteindelijke droogproces en worden ze opgehangen in de droogkamer waar vochtigheid, ventilatie en temperatuur nauwlettend in het oog worden gehouden voor het droogproces voor een 4-tal maanden zodanig dat de aroma’s van de hesp zich goed kunnen ontwikkelen. Het zout, dat gedurende de eerste weken enkel de buitenste lagen heeft bereikt, dringt nu langzaam door in de boerenhesp. Op die manier krijgt de hesp een evenwichtige doorzouting. De helft van onze boerenhespen worden na de rijpingsperiode zacht gerookt in onze rookkast, dit om een nog verfijnd en specifiek aroma te verkrijgen.

De gepubliceerde prijzen zijn informatief en niet bindend indien fout vermeld.

Bestellen